Waarom rook belangrijk is!

Het roken is een meer dan duizend jaar oude methode voor het conserveren van levensmiddelen.
Deze werd veel gebruikt nadat men ontdekte dat gezouten vlees dat boven het vuur hing, daarna nog langer houdbaar was.

Tegenwoordig wordt vlees gerookt vanwege de heerlijke smaak. Deze wordt bepaald door de duur van het roken en de gebruikte houtsoort. Rook van beukenhout staat erom bekend dat het de beste smaak geeft, al kan ook elke andere houtsoort worden gebruikt.

 

Bacon van Tulip wordt in drie ronden zacht gerookt op beukenhout. Deze traditie houden we al meer dan honderd jaar in ere. Na iedere rookronde moet de bacon drogen, zodat het aroma goed door het vlees wordt opgenomen. Wij gebruiken elke week meer dan 800 kilo beukenhout om onze bacon te roken. Daarnaast is het de combinatie van vele andere kleine details die onze baconproductie bijzonder maakt.

Op die manier geven we de bacon van Tulip de unieke smaak die hem wereldberoemd heeft gemaakt.

Tulip Bacon er røger over bøgeflis