Enjoy together


Tulip Food Company is een modern vleesverwerkingsbedrijf. Wij verkopen onze producten in meer dan 120 landen over de hele wereld.

Tulip logo

Het oudste merk van Denemarken.

Tulip werd in het jaar 1909 geregistreerd, als eerste Deense handelsmerk ooit. Sindsdien is het merk onafscheidelijk verbonden met Denemarken. Zijn populariteit onder consumenten, de hoge kwaliteit en de goede smaak van onze producten hebben Tulip tot een populair gemaakt. Het is inmiddels bekend in bijna alle landen wereldwijd.

Wereldkampioen in voedselveiligheid

De Tulip Food Company is uitermate trots op deze titel, die is toegekend na meer dan 99.000 jaarlijkse analyses en 2.000 inspectiebezoeken.

Ontdek meer over onze voedselveiligheidsmethoden

Wij ondernemen verantwoord

Tulip neemt zijn verantwoordelijkheid als bedrijf; zowel wat betreft de producten, de consument en het milieu als zijn werknemers. Deze houding verwachten we ook van onze toeleveranciers.

Ons doel is om gezonde levensmiddelen te maken. Daarom letten we bij het ontwikkelen van nieuwe producten bijvoorbeeld streng op het zout- en vetgehalte.

Bij de bestaande producten in ons assortiment zijn we de afgelopen jaren al begonnen het zoutgehalte te verlagen. Omdat zout een belangrijk ingrediënt in onze producten is, zowel voor de smaak als de houdbaarheid van onze producten, pakken we dit stapsgewijs aan.

Als groot productiebedrijf werkt Tulip ook voortdurend aan de reductie van de CO2-uitstoot en het grondstoffenverbruik. Zo zijn wij er de afgelopen jaren door talloze verbeteringen in onze fabrieken in geslaagd om het waterverbruik aanzienlijk te beperken.

Tegelijkertijd heeft Tulip nieuwe manieren gevonden om met afval om te gaan. Tegenwoordig wordt dit omgezet in biogas en voorziet het Deense huishoudens van milieuvriendelijke energie.

Tulip zet zich in voor tevreden werknemers en houdt daarom regelmatige enquêtes. Wij werken voortdurend aan verbetering van de fysieke én mentale omstandigheden voor onze werknemers tijdens het werk.

De Tulip gedragscode is hier te vinden.